Спробуйте приготувати шедевр національної кухні Франції. Один з чудових рецептів цієї кухні – цибулевий суп. Раніше це блюдо було в раціоні бідняків, перші згадки його вживання знайдені в Таскане.
Зараз це блюдо можна знайти в меню багатьох французьких ресторанів і вважається традиційним блюдом. Його можна приготувати в домашніх умовах і отримати величезне задоволення. Це блюдо малокалорийное і підійде для тих, хто на дієті, або для тих, хто просто любить вишукані смаки.
Інгредієнти:
Бульйон – 1 л.
Цибуля ріпчаста – 10 шт.
Борошно – 2 ст. ложки
Оливкова олія
Соняшникова олія
Скибочки батона (1 на порцію)
Сир твердих сортів 100 р.
Перець
Сіль.
Приготування.
Для приготування супу вам знадобиться бульйон. Бульйон може бути як курячий, так і яловичий, приготувати його можна заздалегідь.
Цибулевий суп готується порційно і на один раз вживання.
Готуємо цибулю.
Чистимо 10 цибулин, дрібно режим.
Розігріваємо сковорідку, додаємо оливкову олію і смажимо цибулю. У процесі смаження цибулі його слід трохи підсолити і поперчити.
Смажимо до утворення золотого кольору. Цибуля стане прозорим і солодким.
Для в’язкості супу додати 2 ст. ложки борошна і обсмажити цибулю разом з борошном.
У каструлю з бульйоном викладаємо обсмажені цибулю з борошном. Ретельно перемішуємо і ставимо на вогонь.
Довести готову консистенцію до кипіння і прокип’ятити.
Нарізати батон на тонкі скибочки.
Підсмажити грінки на соняшниковій олії.
На гарячі грінки покласти натертий сир.
Гренку з сиром покласти в супову тарілку і налити бульйон з цибулею.
Відчуйте смак французької страви, приємного апетиту.