Пряна картопля, запечена в духовці

Пряна картопля, запечена в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Розігріти духовку до 200 ° C градусів.
Промити краще бульби молодої картоплі, тоненьку шкірку можна не видаляти (а можна поскоблить шкіркою або спеціальною щіточкою для овочів). Потім промиті картопляні бульби розрізати навпіл. Картопля висушити на паперовому рушнику.

Тепер додайте 2 столові ложки оливкової олії в миску з нарізаною картоплею і гарненько перемішайте. Відкладіть.

Нагріти масло в маленькій сковороді і додати насіння гірчиці, червоний перець чилі, насіння коріандру, насіння кмину і заважати протягом кількох секунд до отримання сильного аромату. Потім додайте імбирно-часникову пасту, порошок куркуми, гарам масалу і сіль. Продовжувати тримати спеції на вогні ще протягом приблизно 1 хвилини.

Потім цю суміш спецій перекладіть в миску з картоплею і дуже добре перемішайте руками, щоб кожна картопелька була покрита прянощами.

Розкладіть овоч на деко, скропіть олією. Поставте запікати картоплю в попередньо розігрітій духовці близько 40 хвилин, поки він не стане м’яким і золотистим. Весь час перевіряйте картопля готовий він (кожні 10 хвилин), щоб овоч не згорів.

Перед подаванням картоплю потрібно посипати подрібненою кінзою і збризнути соком лайма чи лимона. Подавати гарячим з часточками цитрусів.