Що може бути смачніше пікантного, холодного супу з стиглих томатів в жарку пору року. Пряний гаспачо – це відмінний низькокалорійний і супер вітамінний обід або вечерю для сім’ї, де люблять гостреньке.
Інгредієнти
Стиглі томати – 5-6 шт. | |
Болгарський перець – 2 шт. | |
Зелень петрушки – 1 пучок | |
Сухий базилік – 0,5 ч. л. | |
перець чилі – 0,5 шт. | |
Часник – 2 зубці | |
Лимон – 1 зубчик | |
Оливкова олія – 2-3 ст. л. | |
Хліб чорний – 3 шматочки | |
Спеції – за смаком |
Не дивлячись на те, що гаспачо є поширеною стравою в іспанській кухні, наші господині навчилися готувати його не гірше іспанців. Існує безліч інтерпретацій як у приготуванні страви так і в його подачі, адже подати холодний суп, можна навіть в склянці як напій. Я ж сьогодні приготую для вас свою версію цього смачного, пряного супу, а помічником мені в цій справі стане незамінний блендер. Отже приступимо.
Покроковий рецепт
Підготуйте всі потрібні продукти.
Помідори помийте, видаліть плодоніжку і зробіть невеликі надрізи на кожному помідорі. Потім помістіть їх в окріп приблизно на 30 секунд і акуратно зніміть шкірку.
Миємо та очищаємо болгарський перець від нутрощів, нарізаємо в довільній формі. Чистимо і нарізаємо часник і перець чилі.
Помістіть в блендер бланшовані помідори ,болгарський перець, зелень, 2 зубчики часнику, додайте 100 мл кип’яченої води і починайте збивати. Потім додайте базилік, сіль, перець, видавити часточку лимона, налийте 1 ст. ложку оливкової олії, збивайте ще 1 хвилину .
Через сито овочевий суп протирати не обов’язково, але його консистенція стане набагато приємніше, якщо ви це зробите .
Наріжте м’якоть хліба невеликими кубиками, посоліть, поперчіть , побризкайте оливковим маслом і смажте на сковороді до золотистої скоринки .
Перед подачею поставте гаспачо в холодильник на 1 годину або додайте кілька кубиків льоду. Презентуємо нашу страву.
Для прикраси овочевого супу можна використовувати свіжу зелень. Приємного апетиту.