Пряний пиріг з гарбуза

Пряний пиріг з гарбуза – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку необхідно підготувати гарбуз. Нам знадобиться макуха. Для цього гарбуз моєму під проточною водою, очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці або подрібнюємо за допомогою блендера. Відокремлюємо від рідини за допомогою сита або марлі. Якщо макуха буде не досить сухий, є ризик внаслідок отримати мокрий пиріг. Далі підготуємо інші інгредієнти: яйця, цукор, олія, борошно, сіль, розпушувач, кориця, гвоздика, горіх мускатний, перець запашний, борошно з гарбузового насіння.



Збийте яйця з цукром в пишну піну. Додайте сюди гарбуз і рослинне масло. Все добре перемішайте.

Окремо в мисці змішайте всі сухі інгредієнти: борошно пшеничне, борошно з гарбузового насіння, розпушувач. Додайте сюди всі спеції (попередньо подрібніть їх в кавомолці). Всипте сухі інгредієнти в рідке тісто.

Ретельно перемішайте і вилийте отриману суміш у форму для випікання (у мене 26 сантиметрів). Прикрасьте гарбузовим насінням.

Випікайте пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці протягом однієї години. Все залежить від діаметру форми, якщо вона менше ніж 26 сантиметрів, то часу для випікання знадобиться більше. Перевіряйте готовність за допомогою зубочистки. Готовий пиріг вийміть з форми і поставте на решітку до повного охолодження. Приємного апетиту.