Солодка пшоняна каша з гарбузом і вершковим маслом – відмінний сніданок для всієї родини.
Інгредієнти
очищена гарбуз – 320 – 340 гр. | |
пшоняна крупа – 1 ст. | |
вода – 0,5 – 1 ст. | |
тепле молоко – 1 ст. | |
вершкове масло – 50 гр. | |
цукор – за смаком | |
сіль – 1/4 ч. л. |
Дітей дуже складно умовити поснідати правильно. Змусити їх з’їсти кашу – завдання не з легких. Солодку пшоняну кашку з гарбузом і маслом діти будуть їсти з великим задоволенням, обов’язково зажадають добавки. Ніжний, вершковий смак сподобається навіть вибагливим малоежкам.
Покроковий рецепт
1. Готуємо необхідні інгредієнти. Добре, якщо вдалося придбати очищену гарбуз. Якщо немає, її потрібно добре промити, видалити насіння, нарізати великими шматками, зчистити шкірку.
2. Гарбуз ріжемо кубиками. Не треба їх робити надто великими, інакше вони будуть виглядати неакуратно до готової каші. Дрібнити теж не потрібно, гарбуз сильно розвариться і буде непомітною. Нарізані кубики відправляємо в каструлю, ставимо на вогонь.
3. Виливаємо півсклянки води, підсолюємо, варимо до напівготовності. При необхідності воду можна підливати.
4. Пшоно перебираємо, замочуємо, гарненько промиваємо. Зсипаємо в каструлю до гарбузі, доливаємо молоко. Як тільки закипить, подслащиваем за смаком. Конфорку виставляємо на мінімальний показник. Кашу злегка перемішуємо, щільно накриваємо кришкою, залишаємо нудитися близько 15 – 18 хвилин.
5. Розкладаємо порційно, обов’язково додаємо вершкове масло.