Пюре з гарбуза і картоплі

Пюре з гарбуза і картоплі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пюре з гарбуза і картоплі – корисне і просте у приготуванні блюдо. Воно урізноманітнює раціон вашої родини і допоможе отримати свою порцію вітамінів і мікроелементів

Інгредієнти

Картопля – 3 штуки
Гарбуз – 1/5 частина
Морква – 1 штука
Цибуля – 1/2 частина
Молоко – 1/2 склянки
Рослинне масло – 5 столових ложок
Вершкове масло – 50 грам

Як приготувати Пюре з гарбуза і картоплі

Користь гарбуза в раціоні людини, і, тим більше, маленького зростаючого організму, важко переоцінити. В ній містяться вітаміни В1, В2, РР, А, С, Е, каротиноїди, білки, вуглеводи і клітковина, необхідні для виведення зайвої рідини з організму. Гарбуз – джерело фосфору, пектину, які добре впливають на роботу шлунково-кишкового тракту.

Якщо ви привчили свого малюка їсти гарбуз з раннього дитинства, то у вас, швидше за все, не виникає труднощів нагодувати його. Діти, які знайомляться з нею в більш пізньому віці, відкидають гарбуз з-за її специфічного смаку.

Як нагодувати малюка корисним, але незвичним продуктом? Приготуйте йому гарбузово-картопляне пюре. Звичний смак картоплі згладжує незвичайний смак гарбуза, і дитина з задоволенням з’їдає свою порцію вітамінів і мікроелементів.

Покроковий рецепт


Картоплю чистимо, нарізаємо кубиками, солимо за смаком і варимо на повільному вогні, як для звичайного пюре.

Моркву тремо на дрібній тертці, обсмажуємо в рослинному маслі. Коли морква стане м’якою, додаємо її до картоплі, продовжуємо варити.

Цибулю обсмажуємо до золотавої скоринки, перекладаємо в каструлю з картоплею.

Паралельно з цим тушкуємо гарбуз.
Для цього наливаємо олію в товстостінну ємність, наприклад, чавунець, розігріваємо, кладемо гарбуз і накриваємо кришкою, періодично помішуємо.
Хвилин через 10-15 гарбуз стемніє і стане дуже м’якою, вона готова.

Перекладаємо її до картоплі і піджарки. Всі разом варимо ще хвилин 5-7 і знімаємо з вогню.

Гарбуз можна варити разом з картоплею, смак виходить менш насиченим, але для економії часу, що такий варіант теж підійде. Якщо вирішите варити разом, пам’ятайте, що картопля вариться довше гарбуза хвилин на 10, його потрібно починати варити раніше.

З готових овочів зливаємо частина води, додаємо трохи вершкового масла, збиваємо блендером, додаємо молоко, доводимо до потрібної консистенції.

Пюре з гарбуза і картоплі стане відмінним гарніром до риби, котлет, або, як у нас, – до свинячим ребрышкам. Приємного апетиту!