Дуже корисно!
Інгредієнти
Равлики живі – 30 шт | |
Цибуля зелена – 1 пучок | |
М’ята свіжа – 1 пучок | |
(або сушена) – 1 ст. л | |
Петрушка – 1 пучок | |
Кріп – 1 пучок | |
Лимон – 1 шт | |
Сіль – за смаком | |
Оливкова олія – 100 мл |
Равлики страви для гурманів. М’ясо равлики дуже корисна, в ній багато білка і немає холестерину, тому воно по праву вважається дієтичним. По французьки равлик – escargot. Вперше равликів стали вживати в їжу в Стародавньому Римі, де їх спеціально розводили в равликову садах. В наш час поціновувачами равликів в основному є французи, кращими вважаються виноградні равлики вирощені в провінції Бургонь (ескарго де Бургонь). Тепер равликів вирощують на фермах у багатьох країнах Європи. Я пропоную вам не складний і корисний рецепт з равликів пті-грі (сіра африканська), вирощені на фермі. Можна використовувати і заморожені.
Покроковий рецепт
Равликів добре вимити.
Занурити равликів в киплячу воду і варити 5 хвилин. Вийняти з каструлі і промити холодною водою. За допомогою зубочистки або шпажки вийняти з раковини равлика. Відокремити чорний кінчик, він в їжу не вживається.
Скласти в вог порізану зелену цибулю, м’яту, равликів, додати сіль за смаком і обсмажити в оливковій олії 5 хвилин.
Петрушку і кріп порізати.
Викласти равликів на зелень і полити соком лимона.