Равлики зі свіжою зеленню

Равлики зі свіжою зеленню – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дуже корисно!

Інгредієнти

Равлики живі – 30 шт
Цибуля зелена – 1 пучок
М’ята свіжа – 1 пучок
(або сушена) – 1 ст. л
Петрушка – 1 пучок
Кріп – 1 пучок
Лимон – 1 шт
Сіль – за смаком
Оливкова олія – 100 мл

Як приготувати Равлики зі свіжою зеленню

Равлики страви для гурманів. М’ясо равлики дуже корисна, в ній багато білка і немає холестерину, тому воно по праву вважається дієтичним. По французьки равлик – escargot. Вперше равликів стали вживати в їжу в Стародавньому Римі, де їх спеціально розводили в равликову садах. В наш час поціновувачами равликів в основному є французи, кращими вважаються виноградні равлики вирощені в провінції Бургонь (ескарго де Бургонь). Тепер равликів вирощують на фермах у багатьох країнах Європи. Я пропоную вам не складний і корисний рецепт з равликів пті-грі (сіра африканська), вирощені на фермі. Можна використовувати і заморожені.

Покроковий рецепт

Равликів добре вимити.

Занурити равликів в киплячу воду і варити 5 хвилин. Вийняти з каструлі і промити холодною водою. За допомогою зубочистки або шпажки вийняти з раковини равлика. Відокремити чорний кінчик, він в їжу не вживається.

Скласти в вог порізану зелену цибулю, м’яту, равликів, додати сіль за смаком і обсмажити в оливковій олії 5 хвилин.

Петрушку і кріп порізати.

Викласти равликів на зелень і полити соком лимона.