Решті (картопляні деруни) – смачні і ніжні оладки з сирої картоплі. Готувати їх легко і швидко!
Інгредієнти
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Картопля – 3 шт. | |
Яйце – 1 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Перець мелений чорний – за смаком | |
Масло рослинне – 50 мл |
Решті – національне блюдо Швейцарії. По суті це ті ж деруни, деруни, терунцы, картопляні оладки…Раніше решти вважалися традиційним селянським сніданком, але зараз ці деруни (картопляні оладки) подаються і на обід, і на вечерю, і як закуска, і як гарнір до м’яса.
Для приготування решті нам потрібно сирої картопля, який ми подрібнити і доповнимо цибулею. В рецепті не використовується борошно – традиційний продукт для оладок з картоплі, але сполучною ланкою буде виступати куряче яйце. Про те, як приготувати решті, ви дізнаєтеся з нашого рецепта.
Покроковий рецепт
Очищаємо від лушпиння цибулю-ріпку. Для подрібнення скористаємося дрібної теркою. Протерту цибульну масу перекладаємо в миску.
Очищаємо від шкірки картопляні бульби. Їх також для картопляного тіста протираємо на дрібній тертці.
До протертого цибулі і картоплі розбиваємо куряче яйце.
Інгредієнти солимо, приправляємо за смаком меленим перцем.
Добре перемішуємо компоненти. Картопляна маса, як бачите, вийшла ніжною.
Прогріваємо в сковороді рослинне масло. Викладаємо тісто в сковороду, формуючи решті ложкою у формі овалу або кола. Смажимо картопляні оладки до золотистої засмаженою скоринки. Угощаемся на здоров’я!