Рецепт домашнього квасу з родзинками

Рецепт домашнього квасу з родзинками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інструкції:
Розчинити цукор в 2-х літрах води. Додайте цукрову воду в банку разом з кубиками хліба і патокою. Розмішати. Заповніть банку водою, залишивши 1 дюйм вільного простору. При необхідності додайте закваску.

Запечатайте банку і залиште для бродіння на 4-8 днів або до моменту приготування. Обов’язково перевіряйте банку щодня і відкривайте її по мірі необхідності, щоб уникнути занадто великого тиску в банку.

Як тільки квас приготується, процідіть квас від хліба. Якщо бажана газована вода, розлийте його в герметичні пляшки. Додайте 1 чайну ложку цукру на пляшку або 2 чайні ложки родзинок на пляшку.

Закрийте пляшки і дайте ферментіроваться ще 1-2 дні при кімнатній температурі.
Подавайте квас охолодженим. Обережно відкривайте пляшки, так як квас може вийти сильно газованим.

Час бродіння: від 5 до 10 днів.
Термін зберігання: кілька днів при кімнатній температурі, 1-2 тижні в холодильнику.