Ніжні шматочки м’яса готуються з картоплею, томатами, цибулею і перцем. Створюється простий, барвистий і смачний соус для локшини. Блюдо уйгурському стилі з підливою.
Інгредієнти
м’ясо яловичини – 350 грам використовувати баранину або яловичину | |
зелений перець – один | |
ріпчаста цибуля – одна г8оловка | |
морква – одна велика | |
картопля – дві середнього розміру | |
томати – два великих | |
томатна паста – за бажанням | |
часник – 2-3 зубчики | |
рослинне масло – для смаження |
Останнім часом все більшою популярністю користуються страви узбецької кухні. Вже багато господинь не уявляють своє обіднє меню без плову, лагмана, шурпи. І справді, який сенс переплачувати за обід в кафе, якщо ці страви можна без проблем приготувати вдома?!
Покроковий рецепт
Як приготувати лагман?
М’ясо ріжеться кубиками. Овочі – морква, зелений перець, цибулю і картоплю потрібно помити і нарізати кубиками.
Сковороду змащують рослинним маслом і починають обсмажувати м’ясо до золотистої скоринки.
Потім до смаженій м’ясу додають цибулю. Коли цибуля почне підрум’янюватися, до нього додають решту нарізані овочі (крім томатів).
Смажать овочі приблизно п’ятнадцять хвилин на повільному вогні, після чого додають 400 мл води.
Коли вода почне закипати, до овочів потрібно додати томати, крупно порізані. Якщо ви любите підливу більш томатну, можна додати трохи томатної пасти.
Готову підливу для поліпшення смакових якостей заправляють дрібно рубаним часником.
Подають готовий лагман з локшиною. Традиційно узбеки готують до лагману домашню яєчну локшину. Але якщо приготувати вермішель в домашніх умовах немає можливості, лагман відмінно поєднується з покупними спагетті. Приємного апетиту!