Інгредієнти
Для дріжджового тіста: | |
Вода – 280 мл | |
Сіль – маленька мірна ложка (що відповідає чайній ложці) | |
Цукор – велика мірна ложка (що відповідає столовій ложці) | |
Рослинне масло – 2 столових ложки | |
Майонез – 1 чайна ложка | |
Борошно – 490-500 р | |
Дріжджі – 3/4 маленької мірної ложки | |
Для начинки: | |
Картопля – пюре | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за бажанням |
Мій новий рецепт дріжджових пиріжків з картоплею, а точніше рецепт тіста для пиріжків. У цьому рецепті я детально описую як приготувати тісто для пиріжків в хлібопічці. Тісто для пиріжків готується з допомогою хлібопічки на програмі «Тісто». Пиріжки в хлібопічці виходять повітряними. Якщо немає хлібопічки, то за вказаною рецептом можна замісити тісто руками, але воно вийде не таким пухнастим і ніжним, так як тісто в хлібопічці дуже довго і інтенсивно збивається, добре піднімається і не контактує з повітрям.
Покроковий рецепт
Вода виливається на дно форми в хлібопічку. Воду відміряти суворо мірним стаканом! Важливо повне дотримання рецептури, кількості та ваги продуктів.
Сіль засипається з одного боку форми, цукор-пісок засипається з іншого боку форми.
Потім наливаються 2 столові ложки рослинної олії.
Зверху кладемо 1 чайну ложку майонезу.
Борошно просіяти, обов’язково зважити.
Висипати борошно в хлібопічку (просто, всі вже наявні в хлібопічці інгредієнти засипаються зверху борошном).
Слідом кладемо сухі дріжджі – 3/4 маленької мірної ложки.
Після цього вибираємо програму «Тісто» і чекаємо на 1 годину 50 хвилин, поки готується дріжджове тісто для пиріжків.
В цей час приступаємо до начинки.
Чистимо картоплю, ріжемо на шматочки і відварюємо овоч у злегка підсоленій воді. Готову картоплю пюрируем блендером або ступкою. На сковороді обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю до прозорості (краще, якщо цибуля буде подрібнений максимально дрібно), заправляємо його чорним мелений перцем.
Потім додаємо смажену цибулю в пюре, перемішуємо. Начинка з картоплі готова.
Коли хлібопічка приготує тісто, дістаємо його і формуємо кружечки з тіста (простіше буде, якщо ви змажете свої руки трохи в соняшниковій олії). У кожен з гуртків тіста викладаємо картопляну начинку і робимо пиріжки. Через 10 хвилин приступаємо до смаження дріжджових пиріжків. Спочатку пиріжки смажимо з одного боку на середньому вогні. Потім пиріжки перевернути і смажити з іншого боку на слабкому вогні під злегенька кришкою.
Після того як тісто добре просмажиться з двох сторін, викладаємо смажені пиріжки з картоплею на тарілку, дно якої покрито паперовим рушником або серветками, для того, щоб позбутися зайвого жиру. Пиріжки з дріжджового тіста виходять хрусткими і смачними! Подаємо дріжджові пиріжки до столу.
Приємного апетиту!