У м’ясі міноги міститься велика кількість корисних для людського організму мікроелементів. За це її цінують.
Інгредієнти
Мінога – 300 гр | |
Борошно – 50 гр | |
Сіль – за смаком для замочування -50 гр | |
Перець – за смаком | |
Лимон – за смаком | |
Цибуля – 1 штука |
Мінога – маленька рибка, не більше 50 см довжиною. Ловлять її в основному в грудні – січні, поки не стане лід. На зовнішній вигляд нагадуємо змійку, а за смаком швидше курку.
Покроковий рецепт
Для початку потрібно прибрати слиз з цієї змееподобной рибки, замочити на 15 хвилин у підсоленій воді. Потім злити і промити в холодній воді. Можна видалити хвости і голови, але це на смак. Я не відрізала, любимо цілком. До речі, потрошити її теж немає необхідності, всередині у неї майже нічого немає, одні хрящі.
Укладаємо міногу на протвень на фольгу або папір для запікання, попередньо змастити маслом, посипаємо невеликою кількістю борошна.
Солимо, перчимо і запікаємо в духовці 200С.
Через 30 хвилин рибка готова. Дамо трохи охолонути, після дістаємо з духовки, зверху викладаємо порізану кільцями цибулю і лимон. Готово! Приємного апетиту!