Риба під маринадом

Риба під маринадом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Отже, почнемо! Підготуємо овочі і рибу: овочі помити і почистити, рибу розморозити і, якщо необхідно, відрізати голови і хвостики. Зверніть увагу: риба повинна бути повністю розморожена!

Рибку нарізати шматочками, приблизно 2-3 см, посолити.


Рибу необхідно гарненько обваляти в борошні. На сковороду наливаємо трохи олії і обсмажуємо шматочки з двох боків до утворення гарної скоринки, після чого відразу знімаємо, щоб шматочки не розвалилися.



Поки смажиться риба, займемося овочами. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, часник шматочками. Моркву натерти на крупній тертці.


Після обсмажування риби в ту ж сковороду наливаємо масло і підсмажити овочі. Спочатку викладаємо цибулю. Коли цибуля стане м’якою, додаємо моркву. Через кілька хвилин кладемо часник і корінь петрушки.

Щоб не втрачати час, одночасно з пасерування овочів готуємо заливку. Змішуємо: 500 гр гарячої води, 5 ст. л. томатної пасти, сіль, цукор, чорний перець і лавровий лист. Гарненько перемішати і заливка готова.



Форму змащуємо олією і викладаємо шматки риби в один шар. Зверху другим шаром, накриваємо рибу підготовленими овочами. Заливку рівномірно розподіляємо по всій поверхні. Ставимо в розігріту духовку на 40-50 хвилин.


Коли риба буде готова – ваші близькі неодмінно прибіжить на кухню дізнатися, чим так смачно пахне! Добре поєднується з будь-яким гарніром, але особливо гарна з картопляним пюре. Подавати можна як порційно, так і на блюді. Не забудьте посипати зеленню і… Приємного апетиту!