Риба під маринадом з білої квасолі

Запечена соковита біла риба під маринадом з томатів з квасолею.

Інгредієнти

Філе білої риби (камбала) – 700 – 800 г
Біла квасоля в томатному соусі – 1 банка (400 г)
Рослинна олія – 1 столова ложка (для смаження овочів)
Рослинна олія – 4 столові ложки (для смаження риби)
Борошно – 6 столових ложок
Ріпчаста цибуля – 2 головки
Морква – 2 шт
Паприка – жменя
Чорний мелений перець – за смаком
Сіль – за смаком

Як приготувати Риба під маринадом з білої квасолі

Рибу в даному блюді краще використовувати білу, в моєму випадку це філе камбали. Підійде так само тріска, хек або яка-небудь інша біла риба, не кістлява і не водяниста. Квасоля, на мій розсуд, бажано взяти білу, так як вона більш ніжна і чудово доповнить рибне філе з овочами. Томатний соус допомагає зберегти рибку соковитою.

Покроковий рецепт

Розморозити філе білої риби.
Поки розморожується риба підготувати овочі. Моркву почистити, дрібненько нашаткувати. Ріпчасту цибулю почистити, нарізати півкільцями.

Розжарити сковороду з 3-ма столовими ложками рослинного масла. Обсмажити на олії цибулю до прозорості. Потім закинути моркву, смажити до золотистого кольору моркви. При бажанні можна додати 1 столову вершкового масла (морква придбає приємний, більш золотистий відтінок). Відкласти смажені овочі в бік.

Вже розморожене рибне філе нарізати на невеликі шматочки. У тарілку насипати 6 столових ложок борошна, додати сіль, чорний мелений перець і паприку за смаком, перемішати. Шматочки риби з усіх боків обваляти в борошні.

Розжарити сковороду з рослинним маслом. Обсмажити на олії на середньому вогні рибу, без кісток в борошні.

Смажену рибу перекласти в вогнетривку форму. Зверху викласти шар смажених овочів.

Потім викласти по всій поверхні квасолю разом з томатним соусом.

Дивіться також:  Рибний салат Цезар з огірками та помідорами

Запікати білу рибу під квасолею з розігрітій до 180 градусів духовці 5 – 10 хвилин. Подавати до столу гарячим. Приємного апетиту!