Риба річкова, запечена в духовці з цибулею

Риба річкова, запечена в духовці з цибулею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Отже, свіжу рибу очищаємо відразу від луски, потрошимо нутрощі. Хвостик і голову залишаємо, оскільки дрібна рибка. Очищену рибку перекладаємо в об’ємну миску.

Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю. На обробній поверхні нарізаємо цибулю у формі тонких смужок або півкілець. Викладаємо цибульну нарізку в миску до риби.

Для маринування додаємо майонез, томатний соус. Інгредієнти приправляємо сіллю за смаком, меленим чорним перчиком.

Тепер інгредієнти слід добре перемішати, щоб кожна рибка покрилася маринадом і спеціями. Витримати так хвилин 10. За цей час підготувати жароміцну форму, включити духовку, налаштувавши тепловий режим на 200 градусів.

Дно форми заповнюємо рослинним маслом. Рибку з цибулею розподіляємо за формою одним шаром (можна приготувати рибку і на деку).

Рибу разом цибулею в маринаді запікаємо до готовності приблизно 30 хвилин.

Всім приємного перекусу!