Риба, запечена у фользі з картоплею – смачне і нескладне блюдо
Інгредієнти
риба (морський окунь) – 5 шт. | |
картопля – 5 шт. | |
цибуля – 1 шт. | |
сметана – 1 ст. л. | |
лимон – 1 шт. | |
сіль – за смаком | |
приправа для риби – на смак | |
перець – за смаком |
Риба, запечена з картоплею в фользі відмінне рішення, як для повсякденного вечері, так і для святкового столу. Риба виходить соковитою і ароматною, а картопля стане відмінним гарніром до рибки. Це просте у приготуванні блюдо, має відмінні смакові якості, при цьому містить мінімум калорій.
Покроковий рецепт
Для цієї страви підійде будь-яка не велика риба, краще морська, т. к. в ній менше кісток. Відмінно підійде морський окунь, як в цьому рецепті.
Рибу підготувати – помити, почистити, відрізати плавники. Відрізати плавники окуня треба дуже обережно, оскільки вони дуже гострі.
Цибулю почистити і покришити півкільцями. Укласти готовий цибулю на фольгу.
Картоплю очистити, тонко порізати і викласти на цибулю. Зверху картоплю посолити і поперчити за смаком.
Сметану змішати з приправою для риби, додати сіль. Отриманою сумішшю натерти рибу і викласти на картоплю.
Гострим ножем зробити на рибі надрізи. У надрізи помістити половинки лимона.
З фольги зробити “човник”, а потім гарненько закріпити краї фольги. Так само підготувати та інші порції окуня з картоплею. Всі “човники” перекласти на деко і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
В кінці приготування, відкрити фольгу, щоб риба трохи підрум’янилася.
Ось така красива і апетитна рибка у нас вийшла.
Приємного апетиту!