Кращий рецепт запеченої риби для пікніка.
Інгредієнти
риба – 1 шт. | |
сіль – за смаком | |
цибулю в цибулинах – за смаком | |
чорний перчик горошком – за смаком | |
лаврушка – за смаком | |
капустяні листи або лопуха або смородини або кропиви – за смаком |
Практично кожен рибалка знає, що риба являє собою досить унікальний харчовий продукт, що володіє дуже великим обсягом всіляких досить корисних речовин. Кулінари зі значним досвідом ділять цей продукт на 3 категорії – океанічну, морську і річкову. Зазвичай дрібна рибка йде на приготування юшки, тоді як тільки що виловлений трофей служить для зовсім інших цілей.
Так, деякі рибалки віддають перевагу такому похідному страви, як запечена риба в глині, процес приготування якої зовсім не складний, а також не вимагає наявності якихось спеціальних умінь, навичок. В рецепті буде дано докладний опис тонкощів приготування запеченої в глині рибки.
Для того, щоб кінцевий результат радував своїми дивними смаковими якостями всіх рибалок, які зібралися біля вогнища, слід заздалегідь обзавестися певним набором інгредієнтами.
Покроковий рецепт
Спочатку розводиться багаття, тоді як одночасно з цим рибка чиститься, потрошится, причому луску слід зберегти.
Випотрошена риба зсередини натирається сіллю, після чого всередину поміщається цибулю, чорний перчик горошком, лаврове листя.
Після завершення цієї процедури тушку треба обмазати 3-4-сантиметровим шаром глини, а потім завалити її гарячими вугіллям на 25-35 хвилин і розвести над нею багаття. Готовий продукт чищення не вимагає, оскільки вся луска відстає разом з глиняною мазанкой.
Тут слід відзначити той факт, що окремі рибалки заздалегідь загортають рибку, використовуючи листочки лопуха або капусти, смородину або кропиву.