Смачна запечена форель в солі, з цікавою подачею.
Інгредієнти
Форель – від 1-1,5 кг | |
Сіль – 1,5 кг | |
Курячий білок – 2 | |
Лимон – 1 шт. | |
Лайм – 2 шт. | |
Петрушка – 1 пучок | |
Прованські трави – за смаком |
Рецепт приготування полягає в тому, що ви завертаєте в соляну шубу рибу, де сіль вбирає вологу і перетворюється в тверду оболонку. Всередині створюється вакуум, утримуючи всі аромати і соки. Риба виходить соковитою і в міру солоною, так як вона вбере в себе стільки скільки їй потрібно, так що не бійтеся, спробуйте!
Подавати рибу на стіл (для ефектного видовища) краще в соляному «панцирі» і діставати її вже при гостях.
Покроковий рецепт
Рибу помити, очистити від нутрощів, відрізати зябра і плавники (чистити від луски рибу не треба, т. к. шкурка буде при подачі зніматися). Рибу відкласти убік, обсихати. А поки лимон і лайм помити, нарізати кружечками.
Велику сіль висипати в глибоку велику миску, додати 2 білка (для склеювання) і 1 столову ложку води, перемішати. (Солі береться 1:1 в пропорціях з рибою).
На деко у формі риби викласти 1/3 соляної суміші товщиною в 1 -1,3 див. На сіль викласти гуртки лимона і лайма.
Потім викласти зелень. Зверху покласти рибу (у мене форель райдужна вагою в 1,5 кг).
Присипати сухими травами (червоним болгарським перцем).
Зверху викласти лимон, лайм і гілочки петрушки.
Засипати рибу рівномірно з усіх сторін залишилася сіллю (хвіст можна залишити зовні). Якщо сіль розсипається, просто змочіть руки водою і зволожите сіль (або просто збризніть зверху). Запікати в духовці при температурі 230-240 С. На 450 г ваги риби припадає 15 хвилин запікання.
Вийміть деко з духовки і залиште на 5 хвилин охолонути. Акуратно розбийте і зніміть соляну кірку за допомогою ножа (підчепити кірку можна, де стирчать гуртки лимона). Перекладіть рибу на плоску тарілку.
Розрізати на порції, подавати до столу. Приємного апетиту!