Смачна домашня консерви з риби – про магазинної хочеться забути!
Інгредієнти
риба (форель райдужна) – 1,5 кг | |
цибуля ріпчаста – 2 шт. середнього розміру | |
часник – 3 зубчики | |
рослинне масло – 80 мл | |
перець запашний – 8 шт. | |
коріандр – щіпка | |
перець чорний мелений – щіпка | |
лавровий лист – 2 шт. | |
сіль – 20 г | |
цукор – 6 г | |
перець чилі мелений – щіпка опціонально |
Рибні консерви – звична кожній господині заготовка. Зазвичай ми купуємо консерви в магазині, але як же легко і просто приготувати їх самостійно. При наявності мультиварки – в два рахунки. Я використовувала каструлю-скороварку в режимі “Гасіння”. Але, думаю, підійде і звичайна скороварка.
Покроковий рецепт
Рибу почистити від луски, при необхідності вийняти нутрощі і промити. В даному випадку використовується райдужна форель, але її можна замінити на лосось, кету, горбушу або будь-яку іншу рибу на власний розсуд (в тому числі білу). Головне, щоб у обраного виду риби не було великих реберних і хребетних кісток. В іншому випадку є ймовірність, що великі кістки не зможуть достатньо розваритися і залишаться твердими, тоді як філе вже буде готове.
Рибу порізати на порційні шматки.
Цибулю почистити і порізати півкільцями.
Покласти в чашу мультиварки-скороварки в довільному порядку.
Полити зверху рослинним маслом. Розподілити поверх риби сіль, цукор, спеції. Їх кількість можна варіювати за смаком. Поверх спецій викласти цибулю і часник, нарізаний невеликими шматочками. Вода не потрібна, так як в процесі гасіння виділяється багато соку.
Закрити каструлю і встановити режим “Гасіння” на 2 години.
Після закінчення часу консерва буде готова, кісточки стануть м’якими.
Залишиться розкласти її по стерилізованим банкам. Якщо передбачається вжити консерву відразу, цей пункт можна опустити.
Зберігати в прохолодному місці.