Котлети підійдуть для дитячого і дієтичного столу.
Інгредієнти
Філе сазана – 400 г | |
Сир 9% – 150 г | |
Цибуля ріпчаста – 2 шт | |
Імбир свіжий – 0,5 ч. л. за бажанням | |
Сіль – 0,5 ч. л | |
Манка – 3 ст. л. для формування котлет | |
Масло рослинне – 1,5 ст. л. 1 ст. л – у фарш, 0,5 – на змащування дека |
За класикою жанру в котлети з річкової риби часто додають сало. Але такий продукт корисний не всім. Додатковим інгредієнтом за цим методом буде сир, краще 9%. Він зробить котлети корисними, не додасть зайвих калорій, заповнить запаси кальцію і білка. У готовому продукті сир зовсім не відчувається. Маленькі діти неохоче їдять рибу шматочками, але такі котлети, можливо, їх зацікавлять. Головне – ретельно вибрати кістки з філе.
Покроковий рецепт
Для отримання філе відокремте кістки і шкіру.
Збийте шматочки риби разом з сиром ручним блендером або використовуйте для подрібнення м’ясорубку.
Додайте інші інгредієнти і ретельно все змішати. Додайте соняшникову олію, щоб фарш не був липким, змочіть руки водою.
Сформуйте котлети, обваляйте їх в манці. Розмістіть на змащеному олією деку. Можна відразу ж запекти картоплю на гарнір. Відправте в духовку. Охолодити і подати до столу. Відмінним доповненням до страви стане салат зі свіжих овочів.