Чудовий дієтичний рибний салат з тунця і огірків, то що потрібно, для спекотного літа. Ситно і легко!
Інгредієнти
Салат Айсберг – 4 – 6 листочків | |
Тунець сирої – 150 г | |
Огірки свіжі – близько 120 р | |
Цибуля порей – 20 г | |
Кунжутне насіння – 1 / 2 чайної ложки | |
Сіль – за смаком | |
Перець мелений – за смаком | |
Оливкова олія – 3 – 4 столові ложки |
Чудовий зелений дієтичний рибний салат з тунця і огірків.
Покроковий рецепт
Необхідні інгредієнти для салату…
Огірки, салат і цибулю порей вимити. У огірків відрізати «попки», розрізати овоч навпіл, нарізати півкільцями. Цибулю порей нарізати кільцями. Салат айсберг нарвати руками (розмір шматочком такий, щоб було зручно їсти).
Близько 150 г філе тунця промити під проточною водою, дати трохи обсохнути. Рибу посолити з усіх боків. Розжарити сковороду гриль з 2 столовими ложками рослинного або оливкового масла (можна взяти і звичайну сковороду). На розпеченому маслі обсмажують філе тунця 2 хвилини, потім перевернути і смажити ще 2 – 3 хвилини. Дуже важливо не пересушити тунця! На 4-му фото добре видно, яким він повинен бути. А поки відкладіть тунець в бік, дайте йому відпочити 5 хвилин.
Тим часом, поки тунець «доходить», в глибокій чашці змішати нарізані раніше огірки, салат айсберга і цибулю порей. Суміш послить, поперчити за смаком, заправити оливковою олією. Акуратно, не сильно мнучи листя салату, перемішати.
Повернемося до тунцу… Обсмажені боку філейної шматочки тунця повинні вийти рум’яними. Від краю до центру риба придбала «білий» відтінок, а середина філе тунця повинна бути рожевою. Це ідеальний стан необхідного нам шматочка. Готовий тунець нарізати скибочками.
У глибоку миску викласти зелену салатну суміш. Зверху на салат викласти шматочки тунця. За необхідності ще раз поперчити і полити рибу оливковою олією. Прикрасити страву пір’ям лука. Присипати злегка кунжутним насінням. Легкий салат з тунцем готовий! Приємного апетиту!