Рис промити і відварити в киплячій підсоленій воді у співвідношенні частина рису на 5 частин рідини 25-30 хв. Після того як рис приготується, злити відвар і дати рісу обсохнути 5 хв.
Часник і імбир дрібно порубати. Обсмажити на розігрітій олії 2 хв.
Викласти нарізану цибулю. Готувати до м’якості цибулі.
Наступним у сковороду покласти нарізану жульєном болгарський перець. Обсмажувати 4-5 хв.
Відсунути овочі на край сковороди і обсмажити мідії 3 хв.
Перемішати мідії з овочами і влити соєвий соус. Поки соус випаровується потрібно все інтенсивно заважати, щоб карамелізований соус рівномірно розподілився по овочах і мідій.
Висипати в сковороду рис. Рис буде готовий, коли він розігріється і стане потріскувати на сковороді.