Рис зі свининою на сковороді

Рис зі свининою на сковороді – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пропонуємо вам приготувати на сковороді рис, який доповнено обсмаженими шматочками свинини і подрібненими овочами. Таке блюдо оцінять господині, яким катастрофічно не вистачає часу на готування.

Інгредієнти

Свинина – 400 г м’якоть
Масло раститлеьное – 5 ст. ложок
Морква – 1 штука
Цибуля – 1 штука
Перець болгарський – 1 штука
Рис – 1 склянка
Сіль – за смаком

Як приготувати Рис зі свининою на сковороді

У запропонованому рецепті одним з основних інгредієнтів є рис. Можна використовувати рис будь-якої форми: круглий або длинозернистый. Особливої ролі форма в готовому страві не грає. Рис, як відомо, чудово сусідить з м’ясними продуктами. Що вже говорити про популярні рецепти плову! До речі, наше пропоноване блюдо схоже за принципом готування з пловом.

М’ясний інгредієнт у нашому рецепті – це м’якоть свинини. Спочатку свинина подрібнюється, а потім обсмажується на сковороді. Рис і свинина в страві доповнені морквою, цибулею, солодким болгарським перчиком. З спецій в рецепті використовується тільки сіль, але можна взяти за бажанням і інші приправи або спеції. Як вже було заявлено, рис зі свининою готується на сковороді. Слід взяти глибоку сковороду. Подробиці кожного кулінарного кроку описані в нижчеподаному рецепті. Бажаємо успіхів у готуванні!

Покроковий рецепт

Розморожену м’якоть свинини нарізаємо на середнього розміру смужки. Можна подрібнити м’ясо кубиками. На сковороду вливаємо олію. Перш, ніж викласти на сковороду нарізку з свинини, чекаємо, поки масло оптимально нагріється. У гаряче масло перекладаємо м’ясні шматочки. На помірному вогні підсмажуємо їх до легкої рум’яної скоринки.

Поки свинячі шматочки підсмажуються, очищаємо овочі. Морквину для рису зі свининою нарізаємо тонкою соломкою. Можна і натерти морквину. Очищений ріпчаста цибуля дрібно рубаємо. Інгредієнти подрібнені переправляємо на сковороду до підсмажених шматочків м’яса.

Очищений від насіннєвої коробочки солодкий болгарський перець нарізаємо на маленькі смужки. Перекладаємо перчик до інгредієнтів на сковороду. Перемішуємо. Тушкуємо свинину з овочами хвилин 5-7, зменшивши вогонь.

Рис промиваємо, перекладаємо на сковороду до м’яса і овочів.

Інгредієнти на сковороді заливаємо кип’яченою водою. Вода повинна покрити рис на 2 см вище.

Не забуваємо приправити інгредієнти сіллю на своє уподобання. Накриваємо Сковороду кришкою. Варимо рис зі свининою та овочами на сковороді 20-25 хвилин до повної готовності рису і м’яса. В процесі пару раз інгредієнти перемішуємо.

Смачний рис зі свининою на сковороді готовий! Подачу готової страви можна урізноманітнити свіжою зеленню.

Приємної вам трапези!