Приготуйте солодкий десерт у себе на кухні – рисову кашу з сухофруктами на сніданок, Вам обов’язково сподобається це незвичайне поєднання!
Інгредієнти
Рис довгозерний – 200 грам | |
Морква – 1 шт | |
Яблуко – 1 шт | |
Курага (сушений абрикос) – 3 ст. л | |
Чорнослив (сушена слива) – 2 ст. л | |
Родзинки білий киш-миш – 3 ст. л | |
Арахіс – за смаком | |
Цукор – 3 ст. л | |
Сіль – 1 ч. л | |
Олія соняшникова – 3 ст. л | |
Кунжут – за смаком | |
Фрукти – за смаком |
Рис – другий хліб: у Східних країнах страви з рису ціла культура. Рис завжди до місця: чи то весілля, чи званий обід. Рисова крупа славиться своєю універсальністю: завжди ситно і максимум користі. З неї легко приготувати перше, друге і третє. З рису роблять квас, в Японії національний алкогольний напій – рисова горілка саке. А всілякі десерти з рисового злаку виходять надзвичайно делікатесними.
Покроковий рецепт
Відваримо рис до стану аль денте, варити рис слід протягом 20-25 хвилин. В киплячу воду на 1 літр попередньо додати 1 ч. л. солі. Сухофрукти подрібнити.
У каструлі з товстим дном розігріємо соняшникову олію і протягом 5 хвилин обсмажимо моркву, додаємо до моркви порізані і помиті сухофрукти: курагу, чорнослив, родзинки. Через 3-4 наллємо воду до половини вміст каструлі. Чорнослив ви можете замінити фініками, тоді каша буде солодший.
Поки нудиться начинка з сухофруктів, підготуємо топпінг до каші.
У сковороді розтопити на середньому вогні цукор до золотистого кольору, в цукровий сироп кладемо нарізані кубиками яблука і швидко, ретельно перемішуємо.
Сирий арахіс обсмажимо до золотистого кольору. Після охолодження завантажуємо горішки в кавомолку і подрібнюємо до стану борошна. Можна використовувати вже обсмажену солоний арахіс.
Відварений рис додамо в каструлю з сухофруктами, заллємо водою (200 мл). Тушкуємо до готовності 20 хвилин.
Після того, як каша настоїться і охолоне, можна подавати до столу. Вже в тарілку порційно за смаком додати мелений арахіс і яблука в карамелі. Прикрасити кунжутом і фруктами.