З начинкою можна експериментувати. Замість грибів додати наприклад варені яйця, консерви, сир або обсмажені цибулю і моркву, що подобається…
Інгредієнти
Рис – 1 ст. | |
Сіль – за смаком | |
Цибуля ріпчаста – 1 невелика головка | |
Гриби шампіньйони – 1 банка (200 р.) |
Рисові кульки з грибами – альтернатива звичайному гарніру.
Покроковий рецепт
Рис промити в холодній воді, відварити до готовності.
Подрібнюємо цибулю, викладаємо на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії разом з грибами. Обсмажуємо до золотистого кольору.
Остиглий рис укладаємо кружечком на целофановому пакеті. У середину кладемо начинку.
Щільно загортаємо рис, надаємо форму кулі.
Повинен вийти такий кульку. Розмір можна змінювати за бажанням.
Готово! Залишилося укласти на тарілку і прикрасити. Можна їсти так, а можна подавати як гарнір до риби або м’яса.