Рисові роли з червоною рибою і огірком

Рисові роли з червоною рибою і огірком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Домашні роли це оригінальне і смачне блюдо. Японські страви, особливо суші і роли користуються великою популярністю в кафе і ресторанах, так чому б не спробувати зробити їх самій?

Покроковий рецепт

Для початку підготуємо рис. Стакан круглозерного рису пересипаємо в каструлю і ретельно промиваємо (від 5 до 10 разів). Важливо! Довгозерний рис для приготування суші не підходить. Можна використовувати спеціальний рис для суші та ролів, але багато хто дотримується думки, що від звичайного круглозерного рису він не особливо відрізняється.

Рис ставимо на плиту, доводимо до кипіння і зменшуємо на самий слабкий вогонь. Варимо під закритою кришкою до випаровування рідини, але не більше 20 хвилин. Перемішати, додати сіль, цукор і ін.приправи не потрібно, все це буде додаватися вже після варіння.

У готовий рис додаємо розігріту на плиті суміш з рисового оцту,солі і цукру. Ретельно перемішуємо і даємо рису трохи охолонути.

Тепер займемося начинкою. У мене горбуша власної засолювання. Її я розрізала на довгі тонкі смужки. Огірок вимити, розрізати на такі самі смужки, що і рибу.

На половину листа норі викладаємо тепле (але не гаряче) рис, по краях відступаючи 0,5-1 см для кращого скручування. По середині викладаємо начинку. Спочатку я намастила сир , потім викладала рибу з огірком.
Секрет: для кращого скручування ролу краще всього використовувати спеціальну рогожу, а для того щоб шматочки рису не забивалися, між рогожею і листом норі я стелила звичайний целофановий мішечок.

Готові джгутики розрізаємо на частини. Щоб ніж не прилипав перед кожним розрізом його треба сполоснути холодною водою.
Викладаємо роли на тарілку. (Крайні виходять, як правило, не дуже симпатичними, тому я їх просто з’їла ще під час приготування) =) Але все одно їх було дуже багато!
Ось і все, страва готова. Діставайте соєвий соус, імбир, васабі і приємного Вам апетиту!