Що ж приготувати на різдво? Звичайно ж, різдвяний кекс.
Інгредієнти
Пшеничне борошно – 1 склянка | |
Розпушувач – 2 чайні ложечки | |
Масло солодко-вершкове – 150 грам | |
Яйце – 5 штук | |
Цукор – 1 склянка | |
Кислота лимонна – 0,5 ложечки | |
Апельсини – 3 штуки |
На сьогоднішній день на свята прийнято готувати якусь випічку. Саме про рецепті приготування різдвяного кексу ми і поговоримо далі.
Перед приготуванням попередимо, що, як і для будь кексів, для різдвяних кексів знадобляться формочки.
Покроковий рецепт
Спочатку приготуємо тісто. Дістаємо апельсини. Чистимо і ділимо їх на часточки. Нарізаємо часточки на невеликі шматочки. Беремо глибоку миску. У неї викладаємо розм’якшене в мікрохвильовці масло. Насипаємо 150 грам цукрового піску. Розтираємо. Розбиваємо 3 яйця. Туди ж додаємо нарізані апельсини. Перемішуємо і просіваємо борошно пшеничне. Додаємо розпушувач. Робимо заміс. Виходить тісто!
Далі переходимо до випічки кексів!
Дістаємо формочки. У них викладаємо тісто. Ставимо формочки в духовку. Готуються кекси в розігрітій духовці, температура якої 180 градусів, приблизно 25 хвилин.
Поки готуються кекси, приготуємо крем!
Беремо каструльку. У неї насипаємо залишився цукровий пісок і додаємо чарочку води. Ставимо на плиту і варимо на помірному вогні приблизно також, як і кекс 25 хвилин. Виходить сироп. У невеликій мисочці відділити білки 2 яєць від жовтків. Нам знадобляться білки. Беремо міксерну форму і відправляємо їх туди. Збиваємо міксером в піну. І в процесі збивання тонкою цівкою вливаємо сироп з каструльки. Збиваємо 10 хвилин і після додаємо лимонну кислоту. В такому стані продовжуємо збивати 5 хвилин. Підсумок – крем готовий!
Тепер готові кекси, і ми прикрашаємо їх кремом і подаємо на стіл. Різдвяні кекси готові!