Буряковий салат з “хрусткими” шматочками яблук і ароматним апельсином… Гості оцінять збалансований смак терпкого і свіжого страви!
Інгредієнти
яблука – 2 зелених | |
апельсин – 2 шт. | |
буряк – 4 шт. (невеликих) | |
Для заправки: | |
білий оцет – 1 столова ложка | |
оливкова олія – 1/4 склянки + 2 столові ложки | |
бальзамічний оцет – 2 столові ложки | |
коричневий цукор – 1/2 ч. л. | |
волоські горіхи – 1/4 чашки нарізаних |
Цей барвистий салат з буряка з яблуками і апельсинами підійде і до будь-якого торжества, і для перекусу в звичайний день. Всі продукти заправляються ароматною бальзамічної заправкою. А назвала я його різдвяним, тому що вони має чарівний новорічний аромат апельсина. Так і продукти для салату ми легко можемо знайти взимку.
Покроковий рецепт
1. Буряк закиньте в киплячу воду і варіть протягом 30 (приблизно, час варіння залежить від розміру буряків) хвилин, поки вона не стане м’якою.
2. Дайте буряках охолонути, а потім очистіть і наріжте її кубиками.
3. Зелені яблука очистіть від серцевини, нарізати кубиками.
4. Апельсини очистіть від шкірки, поріжте.
5. Перекладіть все порізані продукти в глибоку чашку.
6. В окремій мисці змішайте оливкова олія, бальзамічний оцет і коричневий цукор.
7. Додайте заправку в салат і добре перемішайте.
8. Посипте салат з буряка волоськими горішками, перед тим як будете подавати його до столу. Приємного апетиту!