Рогалики – смачна випічка, яка подобається дорослим і дітям. Існує величезна кількість рецептів приготування рогаликів. Вашій увазі незвичайний рецепт розсипчастих і тануть у роті рогаликів.
Інгредієнти
Борошно пшеничне – 2 склянки | |
Маргарин або вершкове масло – 200 гр. | |
Сметана 20% жирності – 0,5 склянки | |
Жовтки – 2 шт. | |
Оцет 6% – 0,5-1 ст. л. | |
Безе | |
Білки – 2 шт. | |
Ванілін – за бажанням | |
Цукровий пісок – 1 склянка | |
Цукрова пудра – для посипання |
Незвичайні рогалики “Перший сніг” також незвично готуються. У тісто для рогаликів додають оцет, щоб готовий виріб вийшло пухким. Яйце поділяють на білок і жовток: у тісто кладуть тільки жовтки, а білки збивають окремо в піну і намазують отримане безе на сире тісто. Завдяки цьому вироби виходять пухнастими, легкими і розсипчастими.
Покроковий рецепт
Все борошно просіяти гіркою на робочу поверхню.
Мерзлий маргарин або вершкове масло натерти на крупній тертці поверх борошна. Жировий продукт потрібно виймати з морозилки тільки перед вживанням, його не можна розморожувати ні хвилини. Перемішати з борошном в крихту. Зібрати в гірку і зробити поглиблення в центрі.
В окремій ємності змішати сметану, оцет і жовтки. Рідку суміш влити в центр крихти з борошна та олії.
Обережно замісити густе тісто і поділити його на 4 частини. Прибрати в холодильник на 2 години.
У цей час підготувати безе. Холодні білки змішати з цукром і ваніліном. Збити за допомогою міксера в міцну піну.
Після закінчення 2 годин вийняти одну частину тіста розкачати в тонкий пласт, зверху нанести 2 ст. л. безе.
Розподілити безе по всій поверхні. Розрізати пласт на сегменти і скачати кожний сегмент в рогалик. Те ж саме зробити з іншими частинами тесту, виймаючи кожен раз по одній частині.
Рогалики помістити на деко, застелений пергаментом, змазаним олією. Випікати при 190 градусах 20-25 хвилин до золотистого кольору.
Готові рогалики вийняти і посипати цукровою пудрою. Приємного чаювання.