Розписні пряники на великдень (печиво)

Розписні пряники на великдень (печиво) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У невелику каструльку потрібно вилити мед, додати до нього порзане дрібними шматочками масло і поставить суміш на слабкий вогонь. Нагрівати, постійно помішуючи, поки масло повністю не розтане. Знімайте з вогню, додайте сіль, протерту цедру лимона, прянощі і 2 яйця. Ретельно вимісіть все інгредієнти.

Підготуйте просіяне борошно і замісити пластичне тісто: воно має бути однорідним, по густоті і консистенції схожим на дитячий пластилін. Тісто обернути харчовою плівкою і поставити в холодильник. Вже перед випіканням тісто потрібно дістати і дати йому нагрітися. Коли тісто помягчеет, можна приступати до випічки.

Розкочується пласт товщиною в 6 – 7 міліметрів, з якого вирізаються прянички. Можна використовувати різноманітні трафарети – чим не обыкновеннее, тим краще: зірочки, чоловічки, машинки, метелики, сердечка. Так як скоро великдень, я зробила овальні печеньки, у вигляді яйця.

Деко вистилається вощеним папером, на неї розкладаються прянички – яєчка. Випікати в духовці поки вони не підрум’яняться.

Тим часом можна приготувати глазур. Для цього білок збивається з цукровою пудрою. Нанесіть її на поверхню подостывших пряничка. Постарайтеся зробити незвичайний візерунок: смужки, крапочки та інше…

Порада: глазур легко можна зробити і різнобарвною. Трохи соку чорниці додасть блакитний відтінок, буряк – рожевий, моркву – помаранчевий, лимонний сік – жовтий, а чорна смородина – фіолетовий.