Класичний розсольник на курячому бульйоні, з додаванням рису і солоних огірків. Дуже смачне перше блюдо!
Покроковий рецепт
Беремо куряче стегно, картопля, ріпчаста цибуля, морква, рис, солоні огірки і томатну пасту для засмажки.
М’ясо миємо і ставимо варитися. Картоплю ріжемо невеликими кубиками, моркву натираємо на крупній тертці. Цибулю і огірки дрібно шаткуємо.
Поки вариться бульйон, робимо засмажку. Моркву, цибулю і томатну пасту відправляємо на сковороду, поливаємо олією, додаємо трохи води і засмажуємо до напів – готовності.
М’ясо виймаємо з каструлі, відокремлюємо від кісток, ріжемо на середні шматочки і повертаємо назад. Викладаємо в бульйон зажарку, додаємо картоплю і рис, солимо, перчимо і варимо близько 10 хвилин на середньому вогні. В самому кінці готування, додаємо дрібно порізані солоні огірки.
Вимикаємо вогонь, додаємо зелень, накриваємо кришкою і даємо настоятися 10-15 хвилин.
Страва готова! Можна подавати на стіл. Розсольник стає набагато смачніше, якщо при подачі його заправити сметаною або майонезом. Приємного апетиту!