Розсольник наші бабусі готували на перловке і такий процес готування був довгий. Сучасні господині, замінили перловку рисом і розсольник від цього навіть виграв. Він став ніжніше і готується швидше.
Інгредієнти
окорок – 1 шт | |
вода – 4 л | |
рис – 200 гр | |
цибуля – 1 шт | |
морква – 1 шт | |
томатний сік – 0,5 л | |
солоні огірки – 4-6 шт | |
зелень – пучок | |
сіль – за смаком | |
перець чорний мелений – за смаком | |
лавровий лист – 3 шт | |
спеції – за смаком |
В розсольнику самим головним інгредієнтом є солоний огірок. Саме від нього залежить смак супу. Тому, для розсольнику, рекомендую брати кислі огірки, щоб суп не вийшов прісним. Розсольник повинен бути кислуватим.
Покроковий рецепт
Першим ділом, ставимо варитися бульйон. Для цього промиємо стегенце у воді, кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою і варимо поки м’ясо не почне легко проколюватися виделкою. У процесі варіння знімаємо піну шумівкою, щоб бульйон був прозорим.
Поки вариться бульйон, робимо засмажку. Для цього чистимо цибулю, моєму його і нарізаємо невеликими кубиками. Обсмажуємо його в олії на сковороді до золотистого кольору.
Моркву чистимо, миємо, трьом на крупній тертці і додаємо до цибулі. Обсмажуємо, поки морква не стане м’якою.
Тепер додаємо томатний сік або томатну пасту, розведену водою і трохи згасимо, приблизно хвилин 10.
Картоплю очистимо від шкірки, добре помиємо і наріжемо кубиками. Огірки теж наріжемо дрібненькими кубиками (можна натерти на крупній тертці).
Як тільки стегенце звариться в каструлю йдіть картоплю. Як тільки картопля стане м’яким додаємо рис і огірки.
Трохи проварюємо і додаємо зажарку, лавровий лист, сіль, спеції.
У самому кінці додаємо нарізану зелень і вимикаємо вогонь.
Наливаємо в тарілки і подаємо до толу. Приємного апетиту!