Суп з фрикадельками і манкою

Суп з фрикадельками і манкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Продукти для супу доступні і приготування не потребує багато часу. Рецепт розрахований на 5 літрів супу.

Інгредієнти

Фарш свино-яловичий – 1 кг
Картопля – 1 кг
Морква – 1 шт
Цибуля – 2 шт середніх
Манка – 2 ст. л.
Зелень – за смаком
Лавровий лист – 2 шт.
Сіль, перець, спеції – за смаком

Як приготувати Суп з фрикадельками і манкою

Цей суп знайомий багатьом, але і готувати його можна по-різному. Я сподіваюся що цей рецепт смачного, смачного і простого в приготуванні першого страви доведеться вам до смаку!)

Покроковий рецепт

Я купую готовий свино-яловичий фарш, ви можете використовувати той, який вам більше подобається. Із зелені я використовувала петрушку і кріп. З морквою, цибулею, картоплею і манкою все ясно)

Ставимо закипати 2/3-ти 5-літрової каструлі підсоленої води. В цей час готуємо фрикадельки: додаємо до фаршу сіль і перець за смаком, формуємо з фаршу фрикадельки. Для цього беремо 1 ч. ложку фаршу мокрими руками і скачуємо його в кульку.

Коли вода закипить – завантажуємо в каструлю фрикаделі по одній, акуратно. 10 хвилин вони варяться, а ми в цей час чистимо і ріжемо картоплю на середнього розміру шматочки. Через 10 хвилин додаємо в каструлю лавровий лист і картоплю, варимо 15 хвилин.

Поки вариться картопля – готуємо зажарку. Чистимо і ріжемо кубиками цибулю та моркву. Розігріваємо сковороду, на ній розігріваємо олію, на розігрітій олії підсмажуємо до рум’яного цибулю, після цього додаємо моркву, перемішуємо, солимо і перчимо на смак. Смажимо ще 5 хвилин. Додаємо зажарку в суп і заважаємо його.

Додаємо в суп манку, 2 ст ложки, поступово. Після манки додаємо зелень, варимо суп ще 5 хвилин, ретельно перемішуємо, пробуємо на сіль, якщо треба – підсолюємо і накриваємо кришкою. Коли суп трошки настоїться – можна їсти!)