Дієтичний варіант старого доброго розсольнику в мультиварці.
Без обсмажування!
Інгредієнти
яловичина – 400 г можна взяти яловичину на кістці – бульйон буде наваристим | |
картопля – 400 г | |
цибуля ріпчаста – 100 г | |
морква – 100 г | |
огірок бочкової – 200 г | |
рис – 50 г | |
томатна паста – 2 ч. ложки | |
вода – 2 л Орієнтуйтеся на обсяг своєї мультиварки. Моя 3 л. | |
сіль, спеції – за смаком за смаком |
Мій експериментальний дієтичний варіант розсольнику. Без обсмажування моркви і цибулі. А ще зі смачною заміною сметани.
Покроковий рецепт
Для початку готуємо основні складові нашого супу.
Овочі чистимо від шкірки, м’ясо промиваємо під проточною водою.
Рис теж можна промити.
Картоплю нарізаємо звичної форми. Я зазвичай ріжу або кубиками, або довільної форми (коли час підтискає).
Ріпчасту цибулю ріжемо досить дрібно. Так як ми не будемо його пасерувати – потрібно, щоб в супі він виглядав естетично.
Моркву можна нарізати дрібними кубиками, а можна просто натерти на крупну тертку.
Тоді колір супу буде більш теплий.
Огірки для розсольнику краще брати бочкові або консервовані під капроновою кришкою. У таких огірочки більше соковитості і аромату.
Нарізаємо їх кубиками середнього розміру.
Добре промиту яловичину ріжемо на середні шматочки. Якщо у вас яловичина на кістці – обрізайте з неї м’ясо ще в сирому вигляді – потім буде незручно робити це після приготування.
Всі інгредієнти складаємо в каструлю мультиварки.
Додаємо рис, томатну пасту, трохи (!) солі і спеції за смаком.
У каструлю з складовими додаємо воду і лавровий лист (за бажанням).
Перемішуємо і закриваємо кришку мультиварки.
Виставляємо програму “СУП”.
Час приготування півтори години.
Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу гарячим.
РАДА! Якщо ви любите розсольник зі сметаною, але дієта не дозволяє вживати цей продукт – спробуйте додати грецький йогурт.
Не розчаруєтеся!