Хрустке розсипчасте, але не солодке тісто і солодка ароматна горіхова начинка.
Покроковий рецепт
Трохи розтоплене вершкове масло збиваємо 15 хвилин.
Додаємо сметану, борошно, трохи солі, вимішуємо тісто до еластичності.
Очищені горіхи злегка підсмажимо на сковороді і подрібнити у блендері. Перемішаємо горіхи з цукровим піском, медом, корицею.
Тісто розділимо на дві порції по 300 г кожна. Кожен кульку тесту розкотимо у вигляді кола товщиною 5 мм На середину рівним шаром покладемо начинку, краї подогнем щоб начинка не витікала при випіканні.
Скачаємо тісто у вигляді рулета, намалюємо зверху візерунки за допомогою ножа. Викладаємо на деко. Для додання красивого кольору змастимо рулетики зверху яєчним жовтком. Випікаємо 35 хвилин.