Рулет з лаваша з ковбасою, помідорами і сиром

Рулет з лаваша з ковбасою, помідорами і сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Останнім часом став надзвичайно популярний вірменський лаваш — виріб з пшеничного борошна у вигляді тонкого шару або коржі.

Інгредієнти

Лаваш – 1 лист вірменського лаваша
Ковбаса – 120-150 г
Помідори – 2-4 шт.
Сир – 100 г (тертого)
Часник – 4-6 зубчиків
Майонез – 180 г

Як приготувати Рулет з лаваша з ковбасою, помідорами і сиром

Лаваш можна знайти в будь-якому супермаркеті. З його винаходом пов’язана красива легенда, згідно з якою вірменського царя Араму, який перебуває в полоні, протягом десяти днів таємно передавався тонкий пласт хліба, захований в панцир, що і дозволило мужньому воїнові вижити без їжі. Зараз сфери застосування лаваша досить широкі: його фарширують різними начинками, запікають, смажать і навіть роблять з нього чіпси. Рулет з лаваша для кожної господині цінний тим, що виготовити її можна абсолютно з будь-якими продуктами, які є в наявності. Я, наприклад, готувала з крабовими паличками і сиром, грибами і картопляним пюре з вершковим сиром і руколою, так само дуже смачно з сиром і копченою куркою. Можна рулет з лаваша зробити багатошаровим, зробивши 2-3 листи лаваша і кілька шарів начинки. Рулет вийти більш товстим. Виріб з лаваша буде зберігатися кілька днів, не втрачаючи смаку. І навіть навпаки, краще просочиться і стане смачніше. Його можна використовувати як закуску, основне блюдо і навіть, як десерт.

Покроковий рецепт

Зазвичай в упаковці знаходиться три листочка лаваша. Сьогодні я скористаюся тільки одним. Почищу кілька зубчиків часнику, дрібно його наріжу і розмішавши з майонезом (часник можна і натерти на дрібній тертці або пропустити через чеснокодавку). Кількість часнику кожен повинен визначити сам, орієнтуючись на свій смак: хтось любить більше гостроти, хтось-менше. Цією сумішшю намажу аркуш лаваша. Лист лаваша розстилають на столі, попередньо вистелене харчовою плівкою. Помідори дрібно наріжу, викладу на майонез.

Ковбасу теж дрібно наріжу і викладу рівномірно на весь аркуш лаваша.

Сир натру на дрібній тертці, викладу рівномірно по всій поверхні тонким шаром.

Всі інгредієнти пригорну до того лаваша і скручу пласт в рулет, намагаючись, щоб рулет був максимально щільним. У такому вигляді фарширований лаваш повинен полежати близько півгодини, після чого його можна різати.

Різати лаваш з начинкою потрібно безпосередньо перед подачею, акуратно гострим ножем, намагаючись не натискати на рулет, а як би «пиляти» його. Тоді лаваш не розвалиться і не деформується. Розкласти шматочки рулету на плоскій тарілці. Подавати рулетики з лаваша до столу. Приємного апетиту!