Рулет з печінки з цибулею та морквою

Рулет з печінки з цибулею і морквою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Видаліть з печінки мембрани, крупно наріжте. Шматки печінки відваріть на середньому вогні в невеликій кількості води (близько 20 хвилин). Переконайтеся, що вона готова, проштрикнув ножем або виделкою. Злийте воду, печінка перекладіть в чашу блендера або кухонний комбайн, подрібніть до отримання однорідної маси. Відкладіть в сторону. Окремо в блендері перемеліть моркву. Відкладіть в сторону. У сковороді розігрійте масло, обсмажте до золотистого кольору дрібно прорізаний цибулю. Додайте до печінкової масі цибулю, моркву, сіль, перець, перемішайте. При необхідності відрегулюйте смак. Печінкову масу розкладіть на пергаментний аркуш (але не на фольгу!) у формі прямокутника, розрівняти по поверхні ножем (у мене товщина виходить 0,5 см, довжина 35 см і ширина 25 см).

Використовуючи ніж, намажте рівномірно тонким шаром розм’якшене масло.

Загорніть пласт в рулет, звільняючи при цьому папір.

Рулет щільно оберніть пергаментним папером.

Охолодіть протягом 2-х годин (не менше). Перед подачею на стіл з рулету зніміть папір і наріжте середньої товщини. Подавайте просто як закуску або з хлібом/крекерами.

І ось одна цікава приказка Азербайджану:
Будинок без гостей схожий на млин без води. Так що, будьте моїми гостями сьогодні, дорогі друзі!