Рулетики з баклажанів з часником і горіхами

Рулетики з баклажанів з часником і горіхами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рулетики з баклажанів – досить гідна закуска.

Інгредієнти

Баклажан – 1 великий
Рослинне масло – 8 столових ложок (125 мл)
Майонез – 2 столові ложки (30 мл)
Часник – 4 зубчик
Волоські горіхи – 60 г, дрібно нарубаних
Петрушка – 100 г дрібно нарізаної (або кінзи)

Як приготувати Рулетики з баклажанів з часником і горіхами

Начинка для рулетиків може бути будь-який, в залежності від того, гарячими або холодними ви їх будете подавати. Знаю лише, що рулетики з баклажанів фарширують часником, помідорами, грибами, м’ясом. Я пропоную вам рулетики з баклажанів з часником і з волоськими горіхами. Таку закуску можна приготувати заздалегідь, причому не за кілька годин, а за день. Вона залишиться в первозданному вигляді і як і раніше буде смачною. Кількість інгредієнтів розрахована на 4 порції.

Покроковий рецепт

Баклажани промити, обсушити, нарізати гострим ножем уздовж на скибочки (товщина кожного скибочки повинна бути приблизно 0,5 см).

Кожен пласт баклажана присипати великою кількістю солі, укласти скибочки баклажанів в друшляк. Друшляк поставити в раковину або підкласти під нього тарілку, так як овоч пустить сік. Залишити баклажани на 30 хвилин у спокої (вся ця процедура потрібна, щоб вийшла гіркота з баклажанів).

Приготувати всі інгредієнти. Часник почистити, дрібно нарізати або натерти на дрібній тертці (можна придушити через чеснокодавку, кому як зручніше). Зелень дрібненько посікти. Волоські горіхи подрібнити ножем або за допомогою блендера. Все відкласти в сторону.

Розігрійте 2-3 столових ложки рослинного масла в сковороді на середньому вогні. Поки розжарює масло, промийте солоні скибочки баклажанів і висушіть їх на паперовому рушнику. Потім скибочки обсмажте на олії з обох боків до золотистого кольору (приблизний час смаження – близько 5 хвилин). У сковороду додайте ще рослинна олія (баклажан дуже сильно вбирає масло), повторіть процедуру з іншими скибочками баклажана, тобто посмажте. Надлишки олії можна «зняти», обсушивши смажений баклажан на паперовому рушнику. Якщо ви не любите жирне, можна баклажани не смажити на сковороді, а запекти в духовці при температурі 230 С близько 20 хвилин, один раз перевертаючи. Цей процес ніяк не уникнути, так як нам знадобляться або смажені або запечені баклажани для рулетів.

Готові скибочки баклажанів викласти на рівну поверхню. Ложкою викласти майонез, розмазати по всій поверхні.

Потім викладіть подрібнений часник і зелень. Починаючи з вузького кінця, загорніть баклажан в рулетик. Фаршировані рулети з баклажанів готові. Викладіть рулетики з баклажанів з волоськими горіхами і часником на сервірувальне блюдо і подавайте до столу.

Приємного апетиту!