Дуже легкі в’єтнамські рулетики з вишуканим, в міру гострий, лаймовим соусом. Підійде в якості вечірнього перекусу або на святковий стіл.
Інгредієнти
Рисовий папір – 8 шт. | |
Бекон – 4 смужки | |
Листя салату – 2 чашки подрібненого | |
Помідор – 1 шт. | |
Лаймовий соус: | |
Майонез легкий – 50 мл краще домашній | |
Лайм – сік 1/2 лайма | |
Соус чилі – 1 – 2 чайні ложки |
Для того щоб поїсти в’єтнамську їжу не обов’язково йти в ресторан. Ми можемо легко приготувати в’єтнамські рулетики з овочами будинку. Гостроту смаку можна регулювати самим. Начинку теж можна вибрати на свій розсуд. Виходять дуже легкі овочеві рулетики.
Рисовий папір можна легко знайти у великих супермаркетах, таких як “Метро”, “Глобус”…
Покроковий рецепт
Приготуйте лаймовий соус.
Перемішайте майонез, лимонний сік і соус чилі в невеликій мисці. Варіюйте смак соусу на свій розсуд, додаючи ті чи інші продукти в більшій чи меншій мірі.
Занурте рисовий папір в тарілку з теплою водою, тримайте у воді 5-10 секунд. Потім струсіть зайву воду і покладіть на обробну дошку.
На нижню третину рисового паперу викладіть листя салату. Додайте порізані помідор і смужку бекону. Розподіліть по всій начинці близько 2 чайних ложок лаймового соусу, потім зверху покладіть ще кілька листя салату.
Складіть нижню частину рисового паперу поверх салату, помідори і бекону. Потім складіть боки рисового паперу, загорніть.
Повторіть цю процедуру з рештою інгредієнтами. Якщо одна з обгорток розривається, акуратно перекривайте два краї і продовжуйте збирати рулон.
Ну ось, в’єтнамські рулетики з рисового паперу з овочами і беконом готові. Подавайте до столу!