Рулька свиняча, запечена з картоплею

Рулька свиняча, запечена з картоплею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Тут буде представлений рецепт рульки запеченої, який також відомий у багатьох країнах, як запечена свиняча ніжка.

Інгредієнти

Рулька велика від задньої ніжки – 1 – приблизно 1,5 кг
Перець чорний – половина чайної ложки без гірки
Кухонна сіль – одна чайна ложка без гірки
Картопля – 800 грам
Вода – 200 мл
Оливкова олія – дві столові ложки

Як приготувати Рулька свиняча, запечена з картоплею

Рулька свиняча являє собою частина окосту, який найбільш близько прилягає до колінного суглобу. Існує безліч рецептів приготування страв з рульки. Для других страв найбільш часто використовують рульку від задніх ніг, так як вона є більш м’ясистою.

Інгредієнти для приготування запеченої свинячої рульки

Рулька велика від задньої ніжки – приблизно 1,5 кг.
Перець чорний – половина чайної ложки без гірки.
Кухонна сіль – одна чайна ложка без гірки.
Картопля – 800 грам.
Вода – 200 мл
Оливкова олія – дві столові ложки.

Покроковий рецепт

Рульку необхідно ретельно промити під проточною холодною водою.

У деко додають трохи холодної або теплої кип’яченої води

Рульку натирають сіллю і перцем.

Укладають свинячу ніжку в лист і ставлять у духову шафу, прогрітий до 220 градусів.

Картоплю миють, очищають і нарізають тонкими кружечками.

Після однієї години деко з рульку виймають з духовки і обкладають свинячу ніжку нарізаним кружечками картоплею, який солять і перчать.

Додають дві столові ложки оливкової олії – поливають картоплю зверху.

Знову відправляють деко в духовку і продовжують випікати ще протягом години.

Страву подають до столу гарячим.