Тут буде представлений рецепт рульки запеченої, який також відомий у багатьох країнах, як запечена свиняча ніжка.
Інгредієнти
Рулька велика від задньої ніжки – 1 – приблизно 1,5 кг | |
Перець чорний – половина чайної ложки без гірки | |
Кухонна сіль – одна чайна ложка без гірки | |
Картопля – 800 грам | |
Вода – 200 мл | |
Оливкова олія – дві столові ложки |
Рулька свиняча являє собою частина окосту, який найбільш близько прилягає до колінного суглобу. Існує безліч рецептів приготування страв з рульки. Для других страв найбільш часто використовують рульку від задніх ніг, так як вона є більш м’ясистою.
Інгредієнти для приготування запеченої свинячої рульки
Рулька велика від задньої ніжки – приблизно 1,5 кг.
Перець чорний – половина чайної ложки без гірки.
Кухонна сіль – одна чайна ложка без гірки.
Картопля – 800 грам.
Вода – 200 мл
Оливкова олія – дві столові ложки.
Покроковий рецепт
Рульку необхідно ретельно промити під проточною холодною водою.
У деко додають трохи холодної або теплої кип’яченої води
Рульку натирають сіллю і перцем.
Укладають свинячу ніжку в лист і ставлять у духову шафу, прогрітий до 220 градусів.
Картоплю миють, очищають і нарізають тонкими кружечками.
Після однієї години деко з рульку виймають з духовки і обкладають свинячу ніжку нарізаним кружечками картоплею, який солять і перчать.
Додають дві столові ложки оливкової олії – поливають картоплю зверху.
Знову відправляють деко в духовку і продовжують випікати ще протягом години.
Страву подають до столу гарячим.