Картопля й курка – найбільш поширене поєднання продуктів в нашій країні.
Інгредієнти
курка – 500 гр | |
картопля – 5 шт великі | |
майонез – 50 гр | |
гірчиця – 1 чайна ложка | |
рослинна олія – для змащування форми | |
сіль – за смаком | |
спеції – за смаком |
Картопля й курка – найбільш поширене поєднання продуктів в нашій країні. Це і не дивно. Курка, крім того, що це найдешевше м’ясо, воно так само дуже корисно. Курка – дієтичний продукт. У ньому багато білка і калорій менше ніж у червоному м’ясі. Крім цього в м’ясі містяться залізо. Картопля, так само як і курка, один з найбільш доступних овочів. У ньому міститься багато калію, фосфору, заліза.
Картопля з куркою – дуже смачне і ситне поєднання. Ці продукти чудово піддаються будь-термічній обробці. Для того що б блюдо вийшло не тільки смачно, але і корисно, потрібно правильно вибрати спосіб приготування.
Для того що б курочка з картоплею вийшла смачною і корисною, ми її запечемо.
Покроковий рецепт
Перед тим, як приступити до приготування страви, ретельно вимиємо головні інгредієнти – курку і картоплю.
Далі, перекладаємо курочку в глибоку ємність, додаємо майонез, гірчицю, сіль і спеції. Все ретельно перемішуємо в отриманому маринаді і відправляємо в холодильник на 15 хвилин. Так як у нас м’ясо курки, маринувати його довго не треба. Для нашого страви 15 хвилин буде достатньо. Дозування інгредієнтів для маринаду можна змінити, залежно від смакових уподобань. Для більш гострого – можна додати гірчиці.
Поки наша курочка маринується, почистимо картоплю і поріжемо на шматочки. Шматочки робимо розміром приблизно 3 сантиметри. Якщо порізати крупно – картопля буде дуже довго готуватися, за цей час курочка “розвалиться”. Якщо дрібно, то навпаки, картопля запечеться швидше, і до моменту готування курки, “розвалиться”.
Дістаємо курку з холодильника, додаємо до неї картоплю і все перемішуємо, так що б картопля повністю був в маринаді.
Змащуємо форму, в якій будемо запікати, рослинним маслом. Викладаємо курку картоплею у форму і ставимо в попередньо розігріту духовку. Запікаємо нашу страву при температурі 220 градусів 30-40 хвилин.
Ось така рум’яна курочка з картоплею у нас вийшла. Приємного апетиту!