По одній назві можна здогадатися, що в цьому салаті присутні морські дари. І це дійсно так – готується салат з мідій. Причому потрібно купити мідії з раковинами.
Потрібно:
– кіло мідій;
– два лимона;
– морквина;
– 100 мл білого вина;
– масло (краще підійде оливкова), зелень.
Приготування:
1. Раковини мідій відмивають від наростів. Беруть сотейник і в нього складають подрібнену моркву. Можна додати цибулю і лаврушку для аромату. Зверху викладають мідії в раковинах.
2. Вливають вино, варять приблизно двадцять хвилин – за цей час мідії мають розкритися. Після цього стулки видаляють, але не викидають – вони ще знадобляться. Відвар не виливають, а змішують з оливковою олією. Цим соусом заливають мідії. Варять ще десять хвилин, додавши за смаком подрібнену зелень.
3. Мідії охолоджують і укладають на стулки раковин, рясно заливають соусом, в якому готувався морепродукт.
У такому вигляді подають ароматний морський салат до столу. Любителі морепродуктів оцінять і зажадають добавки.