Зелений салат виходить дуже корисним і смачним.

Інгредієнти
| салат ескаріол – жменя | |
| яєць – пара | |
| помідорів – 200 г | |
| огірків – 200 г | |
| болгарського перцю – 200 г | |
| масло (використовують оливкова) – за смаком | |
| оцет – за смаком | |
| сіль – за смаком |
Як приготувати Салат ескаріол з черрі, огірками і перцями
Наявність яєць додає йому ситності – так що їм можна швидко перекусити або подати гостям.
Покроковий рецепт
1. Відбирають невеликі корінці эскариоля, розрізати кожен уздовж на кілька частин, складають у салатник у вигляді красивої розетки.
2. Яйця відварюють, подрібнюють і зверху посипають ними салат. Поливають сумішшю олії та оцту. Солять вже за смаком або ж використовують улюблені спеції.
3. Додають свіжі овочі, попередньо промивши їх і подрібнивши досить дрібно.Перед подачею такий салат з эскариоля рекомендується охолодити – досить півгодини.
