Морквяний салат «Вершкова ніжність»

Рецепт складається з повсякденних продуктів, доступних в кожному магазині.

Інгредієнти

Морква – 180-200 гр.
Плавлений сир – 60 гр.
Часник – 3-4 зубчики
Сметана – 1 ст. л.
Майонез – 2/3 ст. л.
Зелень – 2 гілочки

Як приготувати Морквяний салат «Вершкова ніжність»

Салат-закуска відмінно підійде як в якості самостійного блюда, так і начинки тарталеток або для бутербродів. Основним інгредієнтом страви є морква – головне джерело каротину, тому про його користь сперечатися не доведеться.

Покроковий рецепт

Моркву заздалегідь очистити і добре промити водою. Натерти на крупній тертці. Розмір можна вибрати на свій розсуд. Злегка присолити і відставити у бік.


Гостроту салату можна регулювати самостійно. Тим, хто любить погостріше можна взяти 3-4 великих зубчиків часнику. Часник очистити від лушпиння і подрібнити. Я використовую чеснокодавку. При її відсутності з завданням впорається звичайний ніж.

Ще одним важливим інгредієнтом страви є плавлений сир. Саме його вершковий смак надає ніжності салату-закуски. Сир краще брати брикетами для того, щоб його можна було натерти на тертці (за бажанням, плавлений можна замінити звичайним сиром). Натираємо на крупній тертці і додаємо до салату.
Порада: Попередньо сир залишити в морозилці на 30 хв. В замороженому вигляді його набагато легше терти на тертці.

Для заправки салату візьмемо сметану 20 % жирності – 1 ст. л. (трохи з гіркою) і майонез Провансаль приблизно 2/3 ст. л.

Ретельно все перемішати. Викласти в піалу і прикрасити гілочкою зелені.
Порада: Для приготування бутербродів ,хліб можна підсмажити на сухій сковороді. Хрусткий хліб буде ідеально поєднуватися з ніжним смаком закуски.

Дивіться також:  Салат «Біла Береза» з курячого філе