Морквяний салат «Вершкова ніжність»

Морквяний салат «Вершкова ніжність» – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Моркву заздалегідь очистити і добре промити водою. Натерти на крупній тертці. Розмір можна вибрати на свій розсуд. Злегка присолити і відставити у бік.


Гостроту салату можна регулювати самостійно. Тим, хто любить погостріше можна взяти 3-4 великих зубчиків часнику. Часник очистити від лушпиння і подрібнити. Я використовую чеснокодавку. При її відсутності з завданням впорається звичайний ніж.

Ще одним важливим інгредієнтом страви є плавлений сир. Саме його вершковий смак надає ніжності салату-закуски. Сир краще брати брикетами для того, щоб його можна було натерти на тертці (за бажанням, плавлений можна замінити звичайним сиром). Натираємо на крупній тертці і додаємо до салату.
Порада: Попередньо сир залишити в морозилці на 30 хв. В замороженому вигляді його набагато легше терти на тертці.

Для заправки салату візьмемо сметану 20 % жирності – 1 ст. л. (трохи з гіркою) і майонез Провансаль приблизно 2/3 ст. л.

Ретельно все перемішати. Викласти в піалу і прикрасити гілочкою зелені.
Порада: Для приготування бутербродів ,хліб можна підсмажити на сухій сковороді. Хрусткий хліб буде ідеально поєднуватися з ніжним смаком закуски.