Обсмажені до рум’яності гриби, карамельний цибулю з часником, ситна сочевиця є основою цього прекрасного осіннього салату.
Покроковий рецепт
1. Сочевицю відварюють без додавання солі, промивають під холодною водою і вже після цього солять.
2. Гриби ріжуть скибочками, досить крупно.. При смаженні гриби зменшуватися і, якщо ви хочете, щоб гриби в салаті відчувалися, дрібні екземпляри залиште цілими. Гриби обсмажують на рослинній олії (близько 2-3 хвилин).
3. Цибулю дрібно шаткують. Часник очищають і дрібненько нарізають або пропускають через чеснокодавку. Додають цибулю з часником до грибів, смажать ще 1-2 хвилинки.
4. Листя петрушки крупно ріжуть. Рукколу і/або шпинат промивають і обсушують на паперовому рушнику.
5. Все змішують в салатник разом, заправляють олією, додають перець чилі (за смаком та бажанням) і лимонний сік.
6. Подають відразу, поки салат теплий. Приємного апетиту!