Кальмарові салати часто готують в будні і свята. Існує безліч рецептів на будь-який випадок. Кальмари добре поєднуються з різними продуктами, так що сміливо можна фантазувати на кухні.
Потрібно:
– дві тушки кальмара;
– зелена редька;
– банка кукурудзи;
– по ложці соєвого соусу, саке, рисового оцту;
– трохи цукру.
Приготування:
1. Спочатку відварюють тушки кальмара три хвилини в солоній воді, очищають від плівок і ріжуть досить тонкою соломкою.
2. Редьку промивають, очищають, ріжуть соломкою, занурюють в окріп і варять одну хвилину для більшої м’якості.
3. У салатник викладають консервовану кукурудзу, додають редьку і приготовані кальмари. З оцту, соусу, саке і цукру роблять пряну заправку.
Подавати готовий салат можна негайно. Більш простий варіант – заправити інгредієнти класичним майонезом.