Салат Качан кукурудзи з чорносливом і яйцями

Салат Качан кукурудзи з чорносливом і яйцями – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Красивий салат на святковий стіл.

Інгредієнти

кукурудза – 1 б
сир російський – 150 г
чорнослив – 150 г
яйця курячі варені – 3 шт
сіль – за смаком
перець чорний мелений – за смаком
часник – 1 зубок
майонез – 2 ст л
зелена цибуля – 4-5 пір’я

Як приготувати Салат “Качан кукурудзи” з чорносливом і яйцями

Хочете приготувати смачний і красивий салат? Салат оформляється так, що не треба додатково прикрашати. Готується дуже швидко. Більше часу витрачається на викладку кукурудзи, ніж на саме приготування салату.

Покроковий рецепт

Сир тремо на крупній тертці.

Варені курячі яйця чистимо і теж натираємо на крупній тертці.


Чорнослив заливаємо теплою водою і відставляємо хвилин на 5-10, після чого нарізаємо на дрібні шматочки.

Відкриваємо консервовану кукурудзу, зливаємо воду і 2 столові ложки додаємо в салат, а решта кукурудза піде на прикрасу. Зубок часнику чистимо і видавлюємо через прес. Трохи солимо і перчимо. Додаємо майонез, перемішуємо і викладаємо на блюдо. Формуємо у вигляді качана кукурудзи. Прикрашаємо кукурудзою викладаючи акуратно зерна один біля одного.

І закінчуємо прикраса пір’ям зеленого лука. Пір’я з одного боку в довжину розрізаємо і розгортаємо. Змащуємо з одного боку майонезом і укладаємо листочки на качан кукурудзи. Ось і готовий салат.