Відмінна заготівля на зиму – салат з огірків, солодкого болгарського перцю і помідорів. Виходить смачно і апетитно!
Інгредієнти
Огірки – 500 гр | |
Помідори – 250 гр | |
Перець болгарський – 150 гр | |
Цукор – 40 г | |
Сіль – 15 гр | |
Часник – 2 зуб. | |
Масло рослинне – 25 мл | |
Оцет столовий – 25 мл 9 % |
Для того, щоб приготувати лечо з огірків потрібно підготувати також помідори і солодкий болгарський перець, часник, рослинне масло, оцет. Готувати будемо в каструлі з товстим дном. Заздалегідь підготуйте тару – скляні банки. Їх обов’язково потрібно поставити стерилізуватися (разом з кришками). Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить одна баночка об’ємом 0,7 л. Ось, як приготувати салат-лечо з огірків і помідорів.
Покроковий рецепт
Подрібнюємо помідори без шкірки. Можна скористатися м’ясорубкою, блендером. Ми помідори просто натерли: швидко і без зайвих клопотів.
Солодкий болгарський перець очищаємо від насіння. Нарізаємо його смужками, які перекладаємо в томатну масу. Додаємо цукор, сіль, подрібнені часникові зубчики. Вливаємо олію. Каструлю і вмістом ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Варимо на помірному вогні 10 хвилин.
За цей час промиємо огірки наріжемо їх кільцями (дрібні плоди) або півкільцями (великі). Огіркову нарізку викладаємо в томатну масу. Додаємо оцет.
Після закипання варимо лечо приблизно 10 хвилин. Огірки змінять свій колір. Лечо з огірків перекладаємо в підготовлені стерилізовані банки.
Банки закорковуємо зручним способом. Перевертаємо банки на кришки. Загортаємо банки в плед (ковдра), повністю охолодити, а потім зберігаємо в холодному місці. Готуйте із задоволенням!