Рецепт цієї страви є в кулінарній книзі у кожної господині, але кожна господиня готує його по-своєму.
Інгредієнти
Горбуша – 1 банку ( або 1банка консервованого тунця) вв | |
Яйця курячі – 5 шт (натерті на дрібній тертці) | |
Сир – 200 г (натертий на дрібній тертці) | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка (невелика, дрібно порізана) | |
Майонез – 200 г | |
Для прикраси: | |
Яйця перепелині – 5 шт (відварне) | |
Яйця курячі – 1 шт (відварне) | |
Перець горошок – для вічко | |
Сир – для вушок і хвостиків |
Рибний салат не лише прикрасить ваш святковий стіл, але й будні, так як він досить простий у приготуванні. Рецепт цієї страви є в кулінарній книзі у кожної господині, але кожна господиня готує його по-своєму. Ось мій варіант.
Покроковий рецепт
1 шар — Яйця натерти на дрібній тертці (він вийде більш ніжним). Кілька натертих окремо жовтків залишити для посипання салату надалі. Викласти рівномірно на плоске блюдо. Шар змастити майонезом.
2 шар — сир натерти на дрібній тертці. Викласти на попередній шар змастити майонезом.
Рибні консерви (в мене в даному випадку тунець) викласти на окрему тарілку. Ретельно розім’яти виделкою до однорідної маси разом з маслом з банки (якщо його трохи), таким чином, салат вийде соковитим і не вимагає додавання вершкового масла.
3 шар – рибну масу викласти на 2 попередніх шару. Зверху посипати дрібно порізаною цибулею. У цьому салаті нарізану цибулю краще обдати окропом і дати постояти (3-5 хвилин), «сильний» запах піде і не буде перебивати ніжний аромат риби. Все рясно змастити майонезом.
4 шар – Вирізати ножем шматочок салату як показано на фото. Посипати натертим жовтками весь салат, а так само всередині салату, де тільки що вирізали шматочок (щоб сховати шари салату і надати йому вигляд «головки сиру») .
Приступаємо до творчої частини. Почистити яйця перепелині і одне куряче. Кількість яєць залежить від того скільки мишок ви побажаєте зробити. Зробити мишці очі, ніс, вуха та довгий хвостик.
Великого мишеняти посадити на місце «з’їденого шматочка сиру». А маленьких мишенят розсадити по всій «голівці сиру» і всередині неї.
Вийшов ось такий салатик.
Не бійтеся фантазувати і у Вас все вийде!
Приємного апетиту!